Avainsana-arkisto: blogi

Teema pohdituttaa

Piru, kun tahtoisi hieman kivemman teeman tänne. Tämä oletusteema alkaa olla no… aika nähty. Varsinkin kun tämä teema sattuu olemaan suhteellisen suosittu -> on monia muitakin jotka käyttää sitä.

How smart is your Theme? How good is your support? Check out ThesisTheme for WordPress.Olen pohtinut josko hankkisi Thesis nimisen WordPress teeman. Vaikuttaisi nimittäin niin simppeliltä, että minäkin osaisin tuunata siitä kivan näköisen.

Homma olisi niinkin helppo, kuin asentaisin sen ja hallinnasta nappailisin värit ja setit. Perhana… ei tuo hintakaan loppuunsa kovin kova ole. 87 dollaria yhdelle sivulle (n. 65€) ja jos on useita sivuja niin 164 dollaria (n. 120€). Täytyy pistää harkintaan, josko joulupukki toisi hieman teemarahaa ;)

Toinen vaihtoehto olisi itse tekeminen, mutta kun en millään jaksaisi alkaa tekemään – enkä ole mikään teemojen tekijä muutenkaan. Simppelit teemojen kustomoinnit onnistuu kyllä, mutta kokonainen teema tuottaa hieman enemmän jo päänvaivaa.

Kertokaas jos on kokemuksia Thesiksestä?

Blogin pystyttäminen

Otetaan hyvin simppeli aihe ja kerron teille pari tapaa tehdä sen käyttäen suosittua WordPress-alustaa.

Tapa 1 – helppo

 1. Keksi aihe mistä haluat kirjoittaa.
 2. Keksi hyvä nimi blogillesi.
 3. Tee ilmainen tili WordPress.com sivustolle.
 4. Aloita bloggaaminen
 5. Kirjoita aluksi muutama artikkeli blogiin.
 6. Kirjoita säännöllisesti uutta.

Tapa 2 – vaativampi

 1. Keksi aihe mistä haluat kirjoittaa.
 2. Keksi hyvä nimi blogillesi
 3. Tarkista onko vapaita domaineita (esim. www.GoDaddy.com)
 4. Hanki oma domain (esim. www.GoDaddy.com)
 5. Hanki sivutilaa (esim. Scene Group)
 6. Lataa WordPress osoitteesta http://fi.wordpress.org/ (suomeksi)
 7. Asenna se sivutilaasi
 8. Kirjoita muutama artikkeli aluksi
 9. Kirjoita säännöllisesti uutta.

Muita vinkkejä

 • Ole aktiivinen omalla blogillasi ja muualla verkossa.
 • Kommentoi muiden blogeihin (sitä kautta kävijät voivat tulla sinun sivullesi)
 • Kirjoita vieraspostauksia muualle (yleensä saat oman nimen ja linkin näkyviin)
 • Listaa sivustosi Blogilistan tapaisiin paikkoihin
 • Tee oma Twitter ja/tai Facebook tili
Tässä tämmöinen pieni listaus blogin pystyttämiseen ja aloittamiseen. Voitte kommentoida vapaasti ja antaa lisää vinkkejä!

Pari sanaa sisällöstä

Tämän blogin sisältöhän tulee olemaan käytännössä sitä mitä minä haluan, eli siitä mikä kiinnostaa allekirjoittanutta. Tietenkin toivon, että teiltä (kahdelta-neljältä) lukijalta tulisi jotain osviittaa mitä haluaisitte kuulla.

Tekniikka tulee ehkä olemaan jollain tavalla pääpainona, tosin kaikki muu mitä bongaan netistä voi tulla kyseeseen. Jos käy vielä tuuri, että löydän passelin mainoksen siihen kylkeen niin silloin se löytyy siitä. Rahaa kun ei ole niin paljoa, että voisin sitä ilmaan heitellä niin se pari senttiä mikä tulee noista on aina kotiapäin!

Niin… teilähän piti kysyä. Itsellä on täällä vekotinta jos jonkinlaista. Niistä voin jotain kirjoitella ja samalla pistää jotain settiä erilaisista setupeista (asennuksista tjs. säädöistä). Tietoa ja taitoa kun on niin miksi en sitä jakaisi teille.

Tietysti joitain vinkkejä tämän loistavan blogimoottorin käyttöön voin myös antaa. Helkutti niin taidan tehdäkin, jokunen katsaus loistavia teemoja tai lisäosia. Sekä jokunen vinkki eri käyttämiseen.

Tämmöistä pohdiskelua tällä kertaa.

Hello world!

Ohjelmointikielen opettelu aloitetaan perinteisellä Hello world! -esimerkillä. Siinä aloitteleva ohjelmoija tekee koodinpätkän, jossa ei tehdä muuta kuin tulostetaan teksti ”Hello world!”. Miksi en siis aloittaisi tätä blogia samalla esimerkillä, tällä kertaa olen tulostanut tekstin otsikkoon. WordPressin suomentajat ovat tosin tehneet tästä suomalaisen version: Moikka maailma!

Tällä kirjoituksella toivotan teidät tervetulleeksi Romukoppaan. Tämä blogi on pitkäaikaisen pohdinnan tulos ja nimeä olen pohtinut jo hetken aikaa. Olin hämmentynyt kun huomasin nimen olevan vapaa! Tämä blogi tulee sisältämään vähän kaikkea mahdollista, pääpaino kuitenkin tekniikassa ja oikeastaan kaikesta mitä siihen liittyy (webbi, some, laitteet).

Kaikki ehdotukset sisällöstä ovat tervetulleita.

Tervetuloa Romukoppaan!