Karppaamisesta

Tämä aihe herättää mahdollisesti keskustelua ja toivotaan, että osa siitä päätyy tänne blogiin asti. Karppaushan on nyt ollut otsikoissa ja puhuttanut paljon, tosiasiassa tämähän ei ole mitään uutta – nyt on vain tullut tämäkin muotiin… No ei tämä ikuisesti kestä otsikoissa, kaikki muoti-ilmiöt häviää joskus otsikoista, mutta asialla vannoutuneet jatkavat esim. karppaamista.

Aloitetaan sillä, että kerron mitä karppaus on tai no annetaan Karppaus.infon kertoa se meille:

Karppaamisella ja alakarppaamisella tarkoitetaan ruokavaliota, jossa hiilihydraatteja syödään vähemmän kuin virallisterveellisessä ruokavaliossa. Jäljelle jäävien hiilihydraattien laatuun kiinnitetään myös erityistä huomiota valitsemalla hitaasti verensokeria kohottavia hiilihydraatteja ja suosimalla vain sellaisia hiilihydraattien lähteitä, joista saa olennaisia määriä mikroravinteita.

Eli toisinsanoen karppaaminen on ruokavalio jossa hiilihydraattien määrä lasketaan alas, eli loppu se perunan, pastan ja leivän syönti. Tai no tuo oli aika kärjistetysti sanottu, mutta kuitenkin – niiden tilalle tuodaan isot määrät rasvaa ja kananmunia. Tästähän on syytetty karppaajia, että kaupasta loppuu kananmunat ja oikea voi. Perhanako se niiden vika on, mitäs kauppias ei varannut hyviä ruoka-aineita tarpeeksi.

Minä en karppaa ja lautaselta löytyy perunaa, pastaa ja milloin mitäkin. Joskus voisi harkita tuonkin kokeilemista, mutta katsotaan sitä sitten kun suurin ”hype” on hävinnyt. Joulukin on sitä paitsi tulossa, en helkutissa luovu joulun herkuista, joku roti sentään! :D

Karppaajiakin on montaa erilaista tyyppiä, on niitä jotka julistaa koko ajan karppauksen etuja ja niitä jotka tekee sitä hiljakseen omassa rauhassa. Suhteellisen ärsyttävää on se kun joku huomaa lehdestä jonkun karppausta vastustavan artikkelin ja alkaa huutelemaan sitä vastaan. Jokaisella on oikeus valita mitä syö, jotkut valitsevat hampurilaisen, potut, salaatin, pastan, lihan, kalan tai jotain muuta.

Kiitos ja näkemiin, antakaa mun syödä mun pasta rauhassa!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *