Tietovuodot puhuttavat

Viime aikoina on ollut paljon puhetta tietovuodoista. Tuntuu, että joka päivä tulee lisää ilmoituksia siitä, että joku on murtautunut ja julkaissut salasanoja/sähköposteja tai jotain muuta.

Kannattaa pitää huoli omista tiedoistaan ja huoli siitä mitä pistät minnekkin. Kannattaa luoda mahdollisimman haastava salasana tai oikeastaan ennemmin fraasi jonka muistat itse – esimerkiksi Matin-Ford-vm-1998 – tuokin on parempi kuin useampi salasana. Mitä pitempi fraasi sen parempi ja mitä enemmän erikoismerkkejä sen parempi.

Nämä vuodothan ovat olleet täysin hostien vikoja tai ainakin suurimmaksi osaksi. Esimerkiksi tietoturvaa on laiminlyöty ja simppeli SQL-injektio pääsee läpi… Silti kannattaa pitää oman koneen virustorjunta kunnossa. Kerralla kun hankkii kunnollisen ohjelman (esim. F-Secure) ja homma on sen jälkeen bueno.

Muistakaa vain miettiä minne rekisteröidytte ja mitä tietoja luovutatte!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>